Novosti dana

Brisel obeležava prvu godišnjicu bombaških napada Islamske države u tom gradu. U dva minuta do 8, minutom ćutanja odata je pošta žrtvama na aerodromu Zaventem gde je izveden prvi napad. Potom se na stanici metroa u briselskoj četvrti Malbek razneo bombaš-samoubica. Stradalo je 32 ljudi, a više od 300 je povređeno. Novi memorijal stradalima zvanično je otkriven u evropskoj čevrti Brisela. Povodom godišnjice terorističkog napada u Briselu, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je poručio da je taj događaj ujedinio Evropu u odluci da odbrani demokratiju i miran suživot među različitim nacijama.

Zajedničke patrole vojske i policije na državnoj granici Srbije sprečile su do sada 20 hiljada ilegalnih prelazaka migranata, rekao je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić. Povodom mogućnosti raskida sporazuma Evropske unije i Turske o migrantima, Krivokapić je, za RTS, rekao da ukoliko dođe do promena, to neće biti samo problem Srbije. Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić rekao je za Radio Beograd 1 da su veći problem migranti, koji su već u Srbiji, nego mogući novi talas izbeglica. Cucić je objasnio da je reč o porodicama, sa malom decom, koje nemaju novca, a žele da nastave put ka Zapadnoj Evropi.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da Evropljani neće moći  bezbedno šetati ulicama, ako evropski političari nastave da zastupaju sadašnje stavove. Erdogan je dodao da Evropljani u bilo kom delu sveta neće biti sigurni i  Turska ih poziva da poštuju ljudska prava i demokratiju. Turska je u sporu sa Nemačkom i Holandijom zbog zabrane turskim zvaničnicima da govore na skupovima uoči aprilskog referenduma u Turskoj o promeni Ustava.

Urednik i voditelj: Jelena Vidić

Urednik vesti: Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво