U središtu pažnje

Šta posle otkaza? Kako na gubitak radnog mesta gledati kao na novi početak i novu šansu? Kako se posao traži i pronalazi?

Mnogi psiholozi tvrde da je jedan od najvećih stresova gubitak posla, a egzistencijalni strahovi su visoko na lestvici najčešćih strahova. S obzirom da živimo u vremenu nesigurnih radnih mesta, važno je promeniti stav da nema sigurnog, doživotnog posla - ukazuju stručnjaci. Kako se to postiže? Možemo li se čovek pripremiti na otkaz? Kako se suočiti sa gubitkom posla i aktivno tražiti novi? Gde se može potražiti pravna, psihološka i pomoć u profesionalnoj orijentaciji? Kakve su mogućnosti za usavršavanje, sticanje novih znanja i veština, prekvalifikaciju i pronalaženje novih poslova u Srbiji?

Gošće emisije U središtu pažnje su: Mirjana Sakić, savetnik za planiranje karijere u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, psiholog, Tatjana Vidaković sa sajta Poslovi Infostud i profesor psihologije  Mirjana Vuksanović sa Fakulteta za sport "Univerzitet Union - Nikola Tesla".

Urednik i voditelj: Olivera Simić Milošević

Naslovna strana: www.psihocentrala.com

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво