Talasanje - Šetnja

Muzika, slikarstvo, putovanja – to su naše današnje teme. Najavljujemo Beogradski Šopen-fest, predavanje o Pikasu – umetniku za sva vremena i vodimo vas u Madrid.

Beogradski Šopen Fest je internacionalna, kulturno-obrazovna manifestacija, koju od 2012. godine organizuje umetničko udruženje Kreartiva, sa Muzičkom školom Stanković kao domaćinom, uz podršku ambasade Republike Poljske u Beogradu. Ovaj muzički festival je pijanističko takmičenje za mlade talente - učenike i studente klavira iz Srbije, regiona i Evrope, tokom kojeg se organizuju i koncerti, stručna predavanja, radionice za decu. Festival je specifičan osvrt na lik i delo velikog kompozitora. 

Najavljujemo i predavanje koje će se održati u Biblioteci grada Beograda: „Pikaso - umetnik za sva vremena". U Šetnji govorimo o životu i delu velikog slikara Pabla Pikasa, svestranog španskog umetnika, jednog od najvećih slikara, vajara, ...

Pričom ostajemo u Španiji, ali u sadašnjem trenutku. Vodimo vas u Madrid, glavni grad zemlje, čije brojne znamenitosti, ali i gastronomska tradicija, vina, sirevi i šunke privlače veliki broj turista i čine je veoma popularnom destinacijom. Madrid je grad koji ima najviše barova na svetu. Zbog razvijene proizvodnje voća i povrća, turistička atrakcija su i pijace, a u poslednjim godinama i prodavnice - fruterije. U jednoj od njih je bila Nataša Raketić i zabeležila zanimljivu priču.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво