Novosti dana

U Briselu večeras nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini sastaće se, pored premijera Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači. Imajući u vidu da su obe strane odlučile da na sastanak pošalju i predsednika i premijera, Brisel očekuje "što je moguće bolji" nastavak dijaloga Beograda i Prištine, izjavila je portparolka visoke predstavnice, Maja Kocijančič.

Kako RTS saznaje, EPS će već danas izneti prve rezultate do kojih je došla njihova unutrašnja kontrola koja je proveravala decembarske račune za struju. EPS će tokom dana javnosti razjasniti kako je došlo do grešaka i ko je kriv. Znaće se, kažu, i imena odgovornih. Svi oni za koje se ustanovi da su napravili propuste u očitavanju brojila ili na bilo koji drugi način uticali na visinu računa građana, biće i finansijski kažnjeni.

Britanska vlada moraće da dobije podršku parlamenta za započinjanje formalnog procesa izlaska Britanije iz Evropske unije, odlučio je Vrhovni sud. Sud je time odbacio argument vlade da premijerka Tereza Mej može jednostavno da iskoristi izvršna ovlašćenja da aktivira Član 50 Lisabonskog sporazuma i započne dvogodišnje razgovore o Bregzitu. Odluka je doneta sa osam glasova za i tri protiv. Vrhovni sud istovremeno jednoglasno je presudio da nema potrebe da se o Bregzitu konsultuju Škotska, Vels i Severna Irska. 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво