Novinarenje

Svetski mediji s pažnjom prate poteze novog američkog predsednika Donalda Trampa. Kako javlja CNN, on je u prvim danima svog mandata ispunio nekoliko predizbornih obećanja, među kojima su povlačenje velikog broja ambasadora, suspendovanje programa zdravstvene zaštite „Obamaker“ i, kao najkontroverznije, povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz najavljenog Transpacifičkog trgovinskog partnerstva.

Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva će danas doneti odluku o tome ko ima pravo da pokrene postupak za izlazak iz Evropske unije - premijer ili parlament. Prema pisanju lista Gardijan, član 50 Lisabonskog sporazuma, koji nikada ranije nije bio upotrebljen, pokreće formalni proces za izlazak iz Unije, za šta je 52 odsto birača glasalo na referendumu u junu prošle godine.

Institut za evropske studije i fondacija Hans Zajdel organizovali su konferenciju pod nazivom "Evropska unija i Zapadni Balkan posle Bregzita". Izneta su različita mišljenja o referendumu o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije i posledicama koje će to imati po države našeg regiona. U Novinarenju prenosimo delove izlaganja Aleksandra Pejovića, pregovarača u procesu pristupanja Crne Gore i Radmile Mihić, pomoćnika ministra finansija u Vladi Republike Srpske i dugogodišnjeg učesnika u pregovaračkom procesu Bosne i Hercegovine.

Domaću štampu prelistava Slobodan Petrović urednik i voditelj emisije "Novosti dana".

Novinarenje priprema i vodi Nikola Denčić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво