U središtu pažnje

Predstavnici Evropske unije i Srbije slažu se u oceni da bi naša zemlja tokom 2017. godine mogla da otvori čak 13 poglavlja u okviru pregovora o pridruživanju. Ima li Srbija volju i kapacitete da se paralelno uhvati u koštac sa tako velikim brojem pitanja?

Poglavlja čije se otvaranje očekuje uključuju teme kao što su zaštita životne sredine, kultura i obrazovanje, carine, intelektualna svojina, konkurencija, kompanijsko pravo i monetarna politika. Da li početak pregovora o ovim pitanjima znači i da će Srbija početi neke od velikih reformskih zahvata na koje se čeka već decenijama?

Gosti u studiju su dr Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka, Danijela Božović iz Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole i naučni savetnik u Institutu za evropske studije Slobodan Zečević, dok će se eksperti za poglavlja koja se odnose na životnu sredinu, kulturu i ekonomiju u emisiju uključiti telefonom.

Urednik i voditelj je Nenad Militarević. 

 

 

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво