Novosti dana

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je da, prema prvim informacijama, među žrtvama sinoćnog napada na diskoteku nema poveđenih niti stradalih državljana Srbije. On je rekao da je među 39 ubijenih ljudi 16 stranaca i to iz Indije, Iraka, Sirije, Tunisa i Belgije, kao i da je od 69 povređenih u napadu, njih petoro u teškom stanju.

Veruje se da je napadač bio prerušen u Deda Mraza. On je prvo napao policiju ispred kluba, a zatim je ušao u diskoteku i nastavio da puca. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas da napad u Istabulu u ima za cilj stvaranje haosa u zemlji.

Nova godina dočekana je u gradovima Srbije u veseloj atmosferi, a zabava je trajala do kasno u noć. Skoro 20.000 Beogradjana i gostiju Beograda dočekalo je 2017. godinu na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Narodne skupštine, slušajući "Plavi orkestar" i "Bajagu i instruktore". U Novom Sadu, gde je pevao Zdravko Čolić, okupilo se takođe 20.000 ljudi.

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" otvorena je danas u podne u Svetogorskoj ulici. Program je počeo nastupom hora "Čarolija", a deci je ponuđen veliki broj zabavnih sadržaja, uz muziku na više lokacija u ulici. Novac koji je prikupljen na ovoj humanitarnoj akciji biće iskorišćen za izgradnju prihvatilišta za decu.

Novosti dana uređuje i vodi Nataša Raketić. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво