Srpski na srpskom, specijal

(Odlomak)

- Baš me briga, ti ne moraš ni da voliš ni da čekaš novu godinu. Ja volim sav taj neki šareniš, pa sve te neke kao šarene ukrase, a čestitke, čestitke obožavam. To je potpuno moja priča.

- A, ono kao Jaco, šta ti je? Moja gimnazijska petičarka naprasno je progovorila na voditeljskom srpskom!

- Pa šta! Njih voli i razume cela nacija. A ovi naši lingvisti su neki mnogo zamerljivi ljudi. Ispade da niko ne ume pravilno da govori. A one baš fino govore i lepo izgledaju, a vidiš i da umeju da pišu. Objavljuju romane, sećanja, recepte za zdrav i srećan život.

- Jedino su me ubedile da umeju da se potpišu. Da nisam bio na Sajmu knjiga, ne bih verovao. Naše prave pisce skoro niko ne prepoznaje, a te nemušte voditeljske bretelice...

- A, ne, ne... prvo, nisu sve voditeljke, ima i jedno muško, drugo - ne možeš tako uvredljivo da pričaš o njima, i treće - čula sam da je neko predložio da se kao novi žanr kod nas uvede - voditeljska književnost.

- Odlična ideja! Onda bismo mogli da imamo i voditeljski rečnik sa svim onomatopejskim mucanjima, poštapalicama, sakatim rečima i nebuloznim akcentima. Poseban dodatak - Zavičajni televizijski srpski! A uz to ide i voditeljski pravopis - dopunjeno izdanje, pink korice, deli se za džabe i poklanja za Božić i Novu godinu!

Glumci: Jadranka Selec i Feđa Stojanović

Autor: Mirjana Blažić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво