Vreme sporta i razonode

Vaterpolistkinje Crvene zvezde još jednom su potvrdile da su neprikosnovene u ovom sportu na našim prostorima. Preksinoć su u Nišu, pobedom u finalu nad ekipom Vračara, u svoju riznicu trofeja uvrstile još jedan pehar, namenjen osvajaču Kupa Srbije. U studiju je Vanja Lazić, golman crveno-belih devojaka, koje su suverene već godinama i u državnom šampionatu.

Košarkaški savez Srbije dobio je novog selektora, Predraga Danilovića. Govorićemo i o tome u ovom izdanju našeg porodičnog magazina, ali i o drugim aktuelnostima iz sveta sporta i sveta koji nas okružuje. Društvo ljubitelja automobilčića `1,2,3` ima ovog vikenda novi turnir, na kome će predstaviti i novu zimsku, nepromočivu stazu za trke. Sajt `Kafanski selektor`, poznat po humanitarnim akcijama, ima interesantan program, uz učešće poznatih javnih ličnosti. U okviru akcije `Ispravno vozilo- bezbedno vozilo`, besplatno je pregledano preko 10 hiljada vozila širom Srbije, kakvi su njeni efekti? U Jugoslovenskoj kinoteci ovog vikenda održava se 20. međunarodni festival podvodnog filma i prateće izložbe, o čemu nam govori instruktor ronjenja Janez Kranjc.

Pozorište `Boško Buha` izvelo je obnovljenu predstavu `Petar Pan`, na sceni `Zvezdara teatra` premijera komada Dušana Kovačevića `Hipnoza jedne ljubavi`. U `Dorćol placu` premijerno je izvedena predstava `Sirena i Viktorija`, o njoj priča reditelj i jedan od glumaca Radoslav Milenković. U Knjaževsko- srpskom teatru prvi put je odigran `Kir Janja`, koga za ovo pozorište režira Dragana Varagić. U Centru za kulturnu dekontaminaciju opet na programu esej u pokretu `O s/a/vesti`, autorsko delo Sanje Krsmanović Tasić. U studio nam dolazi i Majka Mara, koja je osvojila prvo mesto na nedavno održanom takmičenju `Kant fest`, sa snimcima koji se premijerno emituju u medijima.

Održana je promocija jedinstvenog novogodišnjeg kalendara Centra za grafiku, Fakulteta likovnih umetnosti. U galeriji Kulturnog centra `Laza Kostić` u Somboru otvorena je izložba skulptura od keramike Milice Jakšić. `Naša priča o prirodi`- naziv je izložbe postavljene u Narodnom muzeju u Zrenjaninu. Izložbom pod nazivom `Ogledanja`, od 20. decembra u KC Grad predstavlja se umetnica Tijana Tomić. Sve njih ćemo čuti tokom ovog popodneva, baš kao i Vladislavu Vojnović, koja je dobila novu književnu nagradu, priznanje `Rade Jovanović` za najbolji roman za decu i mlade `Avram, Bogdan, vodu gaze`. Smederevac Edi Saša Đorđević, pored angažmana u odličnom bendu `Patrias`, u Narodnoj biblioteci u svom gradu imao je promociju romana `Janičar.` Kad smo već kod muzike, u goste nam dolazi i Dejan Jelisavčić, jer se njegov bend `Karizma` u velikom stilu vratio na scenu, albumom objavljenim za našu kuću.

Grupa `S vremena na vreme` ponovo je koncertno aktivna, Ljuba Ninković najaviće nam njihovu svirku koja će se održati u `Mikser hausu`. Džez muzičar Milan Petrović, poznat i po radu sa svojim kvartetom, puna dva meseca radio je s učenicima Sedme beogradske gimnazije i od njih napravio interesantan bend - sve to pomno je pratio i na svoj način zabeležio Matija Popović - zanimljivim portretima od kojih će biti napravljena i izložba, a ovaj bend će održati i humaniratni koncert od koga će prihod ići bivšem učeniku ove škole.

Nadarena flautistkinja Anđela Bratić imala je promociju svog kompakt diska, u izdanju Fakulteta umetnosti iz Niša. U Gvarnerijusu je poslednje veče iz serije koncerata u okviru kojih su se predstavili diplomci FMU. Red kolača - red umetnosti, moto je jedne lepe manifestacije koja se održava danas, s lica mesta javlja se Tamara Ognjević, istoričar umetnosti.

Neće dabome, izostati ni uobičajeni predlog jelovnika viteza kulinarstva Milijana Stojanića, niti brojne nagrade za redovne slušaoce emisije, koje dodeljuju naši stalni, dugogodišnji saradnici, mala i velika scena Akademije 28, Kulturni centar Čukarica i Dom omladine Beograda. Konačno, s nama je ovog popodneva i Jelica Greganović, autor čija se dela odlično kotiraju među ljubiteljima književnosti. Svaki put je drugačija, a uvek tako interesantna, vanvremenska i - svoja. Stiže sa knjigom koja je juče ugledala svetlost dana, zbirkom humorističkih priča `Zovem se mama`.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво