Vreme sporta i razonode

Fudbalski sudija Svetlana Bilić, rodom iz Rume, u godini od koje se uskoro opraštamo, postigla je izuzetne rezultate. Jedna je od dve dame koje sude na utakmicama Super lige Srbije.

Svetlana se uprava vratila sa lepog i korisnog putovanja, po sebe, svoju karijeru i srpsku sportsku arbitražu. Boravila je u Papua Novoj Gvineji, gde je savršeno sudila utakmice Svetskog prvenstva za igračice do 20 godina. I ne samo to - proglašena je i za najlepšu među sudijama.

Sutra će, svečanom akademijom, u Čačku biti obeleženo 90 godina postojanja i rada fudbalskog kluba Borac, jednog od najstarijih klubova u Srbiji.

Tokom ovog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1 govorimo i o skupu održanom u Zagrebu, na kome je odlučeno da se okuša sreća sa regionalnim ligama u fudbalu, a da prvi korak u tom pravcu povuku upravo dame.

Šta o ovoj ideji misle naši klubovi, čućemo od Svete Markovića, predsednika ŽFK Crvena zvezda i Perice Krstića, koji je decenijama alfa i omega ŽFK Mašinac iz Niša.

U našoj povremenoj rubrici "Moja prva medalja", upoznaćemo mlađanog karatistu Marka Tiodorovića iz Novih Banovaca, koji je već na prvom koraku, na takmičenju u Mladenovcu, prigrlio zlatno odličje.

Tamo gde je onomad stala Eva Ras, nastavlja Ljuma Penov. "Ljubavni slučaj PTT službenice", jedan od filmova tzv. crnog talasa, doživljava rimejk, zahvaljujući grupi autora, pod vođstvom reditelja Milutina Petrovića. Premijera će biti narednih dana a Ljuma Penov će nam ispričati svoje utiske sa snimanja i očekivanja uoči prvog emitovanja ove verzije ostvarenja Dušana Makavejeva, proslavljenog reditelja koji je lično podržao "reanimaciju" svog dela.

Aleksandra Kovač nam dolazi u studio sa muzikom iz aktuelne tv serije "Ubice moga oca", koja je definitivno donela nešto novo u našem igranom programu, barem kada su u pitanju žanr kriminalistike, ali i note koje prate uzbudljive kadrove ostvarenja Predraga Gage Antonijevića. Aleksandra, inače, širom Srbije drži predavanja o stvaranju filmske muzike. Njena dela aktuelna su i u susednoj Hrvatskoj - eto dosta povoda za prijatan razgovor u studiju.

Prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, tenor Dušan Plazinić, pored toga što je neprikosnoven na sceni, nenadmašan je i među stativama, na "zelenom tepihu`. Kada nije u nekoj od opera ili u Opovu gde živi s porodicom, onda je garantovano na fudbalskim terenima, jer je golman veterana, ali onih zaista aktivnih, fudbalskog kluba GSP Polet. Imaju svoju ligu i nema zamenu ako se - daleko bilo - povredi, ali vedro i rado priča o svim doživljajima iz profesionalnog života i o hobiju koji mu je podjednako drag.

Tokom emisije čućemo još dosta poznatih imena iz sveta sporta, javnog, kulturnog i umetničkog života. Najavićemo veliki broj izložbi, nekoliko pozorišnih premijera, čitav niz kulturnih dešavanja širom Srbije. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво