Vreme sporta i razonode

Šampion u biciklizmu Ivan Stević svoj počasni krug odvezao je na nedavno održanoj Velikoj nagradi Beograda, a hoće li zaista otići u sportsku penziju - saznaćemo lično od njega u novom izdanju emisije porodičnog magazina Radio Beograda 1.

Stević za sobom ima 4 učešća na Olimpijskim igrama, na brojnim svetskim i evropskim prvenstvima, osvajač je Trke kroz Srbiju, bio je repezentativac Srbije, vozio za naše, ali i inostrane klubove.

Poslednja stanica ovgodišnjeg Krosa RTS-a je u Zaječaru. Streličarski klub `Knez Lazar` iz Petrovca na Mlavi sutra organizuje veliki turnir u ovom mestu. Juniori Radničkog iz Kragujevca startuju u elitnoj košarkaškoj ligi svog uzrasta, debi na velikoj sceni, pored sportskog, ima i humanitarni karakter. Čućemo i Gorana Nikolića, slepovidog maratonca koji se upravo upisao u Ginisovu knjigu rekorda, optrčavši 55 maratona za isto toliko dana.

Sa nama je danas i rukometaš, dugogodišnji kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Milan Ćorović, koji se posle više inostranih angažmana, opet obreo na Banjici, u omiljenom i suđenom crveno-belom dresu.

Beogradski Institut za umetničku igru upravo se vratio sa uspešnog gostovanja u Zagrebu. Baletska predstava `Aladin` sutra u podne u KC Čukarica. `Oktobar fest` se prvi put održava u Novom Sadu, uz neizostavne kobasice i pivo. Beogradski tango vikend održava se u SKC-u, a KUD `Branko Cvetković` sutra ima godišnji, humanitarni koncert pod nazivom `Igrajmo srcem`. Džez festival održava se i u Kragujevcu, održan je seminar globalne asocijacije teniskih trenera, na kome je posebno bio aktivan Bogdan Obradović.

U Vremenu sporta i razonode danas su i braća Teofilović, Radiša i Ratko, koji dolaze s novim albumom, snimljenim tokom prošlog leta u u crkci Svetog Jurja na Petrovaradinu.

Festival `Bdenje duše` dodelio je značajnu nagradu rediteljki Branki Bešević-Gajić. U KC Grad sutra je pretpremijerna projekcija igrano-dokumentarnog filma `Koreni Maja`, scenariste i reditelja Zorana Kozlovačkog. Na drugom pesničkom saboru u slavu Svete Petke, nagradu za najbolju pesmu dobila je Sanja Radojković. Smederevsko pozorište `Patos` sinoć je premijerno izvelo predstavu `Alisa`. Aristofanova `Lizistrata`, u produkciji teatra `Komedija` iz Skoplja, 4.novembra biće izvedena u JDP-u, o predstavi govori rediteljka Nataša Poplavska.

Književni salon `Stenka` danas ima promociju almanaha `Vrline reči 2`. Svoj 85. rođendan sutra proslavlja istinska legenda naše muzičke scene, aktuelni dobitnik Zlatnog mikrofona Radio Beograda, večni Đorđe Marjanović. I opet će se okupiti verni `đokisti` iz svih krajeva regiona, ali i bivšeg Sovjetskog Saveza, da podele radost sa svoim idolom, neke od njih čućemo tokom em

Dolazi i nam 18-godišnji harmonikaš Milan Milićević iz Vinče, pobednik Olimpijade za instrumentaliste, održane u Moskvi. Čućemo kako, u njegovom izvođenju, zvuče Bah, Šopen, Geršvin, ali i tradicionalna narodna kola na harmonici dugmetari.

Upoznaćemo izbliza ženski rukometni klub Radnički iz Kragujevca, kao i romski šahovski klub Sloboda. Naši reporteri javljaju se se Sajma knjiga, neće izostati ni druge brojne vesti iz sveta sporta, javnog, umetničkog i kulturnog života.

U Čavketovom pasažu od juče- izložba `Roboti`, kao i Fijuk sajam. `Mozaik malog formata`- autorska je izložba Petra Vujoševića u galeriji `Singidunum`. Otvorene su dve izložbe ruskog Etnografskog muzeja u našem glavnom gradu. Lepi sadržaji očekuju ljubitelje umetnosti i u Biblioteci grada Beograda, Muzeju u Smederevu, kao i u drugim gradovima Srbije.

 U okviru Beogradskog džez festivala, promociju novog albuma `Blistavi grad` ima pevačica Irena Blagojević. Prošle subote u gostima su nam bili ljudi iz organizacije predivne akcije `Čepom do osmeha`, koja je osvojila Srbiju. Nažalost, između dve emisije, doživeli su neprijatnosti, u vidu neshvatljivog upada lopova u njihov magacin, odakle su odneli tone zapušača i dvoje invalidskih kolica. Organi reda brzo su pronašli počinioce, kako je sve to proteklo - priča nam  Vanja Petković, predsednica udruženja `Čepom do osmeha`. I ove subote tu je predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, nagrade za redovne slušaoce naše emisije, muzika za sve generacije.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи