Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U Srbiji je sve manje majstora starih zanata bez kojih se nekada nije mogao zamisliti svakodnevni život. Zbog čega se i dalje bave veštinama koje je po mnogima odavno pregazila tehnologija savremenog doba proveravao je kolega Tomislav Santrač.

Iz Banjaluke se posle referenduma o Danu Republike Srpske javlja naša Nataša Raketić.

U organizaciji Cirkusfere iz Beograda i Cirkorame iz Zagreba, kao prateći program BITEF-a, danas počinje Festival savremenog cirkusa "Cirkobalkana".

Pre 15 godina Savet Evrope proglasio je 26. septembar Evropskim danom jezika, sa ciljem da se ljudi širom Evrope ohrabre da uče strane jezike i upoznaju sa bogatom jezičkom i kulturnom raznolikošću starog kontinenta.

Udruženje „Taka" iz Niša, u saradnji sa Ambasadom Japana u Srbiji i ove godine organizuje manifestaciju „Japaniš", sa ciljem da približi jedinstvenu kulturu ove zemlje svim zainteresovanim posetiocima. Od danas do 2. oktobra, do kada će trajati ova manifestacija, biće održana predavanja, prezentacije, mini seminari, radionice i bogate i raznovrsne izložbe sa originalnim elementima iz Japana. 

Iz Niša se tim povodom javlja naš reporter Ozren Rašić.

U okviru manifestacije ,,Francusko-srpski mesec nauke'' danas će u Francuskom institutu u Beogradu biti predstavljeni naučni projekti za borbu protiv klimatskih promena koje su osmislili učenici i profesori osnovnih i srednjih škola u Srbiji, ali i otvorena naučna i izložba o klimi i zdravlju. O tom projektu, izložbi i razgovoru na temu ,,Šta ti radiš da bi bio ekološki odgovoran?'' ovoga jutra razgovaramo sa Jasnom Stojković iz Francuskog instituta.

Sa vama - Marko Milojević.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара