Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Ministarstvo pravde pokrenulo je internet kampanju "Isključi nasilje” u cilju slanja jasne poruke da se nasilje u porodici ne toleriše, kao i radi podizanja svesti o porodičnom nasilju i predstavljanju novih zakonskih mera u borbi protiv nasilja u porodici. O tome kako je moguće "isključiti nasilje" o i novim zakonskim propisima razgovaramo ovoga jutra sa državnim sekretarom tog Ministarstva, Radomirom Ilićem.

U Srbiji je počela žetva suncokreta. Ove godine tom uljaricom zasejano je oko 200 hiljada hektara što je za oko 15 odsto više u odnosu na prošlu sezonu. Kakav će biti prosečan prinos i da li se zna koliko će novca poljoprivrednici dobiti za ovogodišnji rod suncokreta samo su neka od pitanja koja stručnjacima za ratarstvo ovog jutra postavlja Ivan Jovanović.

Niški klaster naprednih tehnologija NICAT, koji okuplja firme iz IT sektora, pokrenuo je projekat „IT šansa za sve“, koji će nezaposlenim mladim ljudima omogućiti da dodju do potrebnih znanja i veština za rad u oblasti informacionih tehnologija. Konkurs za mlade koji žele da učestvuju u tom projektu otvoren je do 10. septembra. Kandidati koji uspešno prodju testiranje imaće besplatnu petomesečnu obuku i tromesečnu praksu u kompanijama u Nišu koje se bave naprednim tehnologijama. O tom projektu jutros iz Niša naš reporter Ozren Rašić.

I ovog ponedeljka čućemo kako događaje protekle nedelje vidi naša dopisnica iz Novog Sada, Bojana Karavidić. Danas u Leskovcu počinje 27. "Roštiljijada", na kojoj se susreću privrednici, takmiče majstori kulinarstva i afirmiše tradicija leskovačkog roštilja. 

U Novom Sadu danas počinje festival savremene umetnosti "Dunavski dijalozi". Taj grad će tokom trajanja festivala biti mesto umetničkog promišljanja, razmene iskustava i kustoskih praksi, kako bi se izgradili mostovi saradnje u regionu, najavili su organizatori.

Sa vama je Marko Milojević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво