Novosti dana

Najmanje jedan demonstrant je povređen u centru sela Mušutište, kod Suve Reke, kada je došlo do sukoba lokalnih Albanaca i policije. Demonstranti su blokirali put koji vodi prema porušenoj crkvi Bogorodice Odigitrije, na čijim temeljima su jutros raseljeni Srbi želeli da prisustvuju liturgiji povodom praznika velike Gospojine.

Policija je uhapsila nekolicinu demonstranata, a upotrebljen je i suzavac.  Ubrzo je policija otvorila jednu traku za saobraćaj i očekuje se da će oko 150 raseljenih Srba uskoro moći da nastave put.

Predsednici Srbije i Republike Srpske, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, čestitali su pripadnicima policija Srbije i RS na uspešno prikazanoj zajedničkoj vežbi "Drina 2016". Nikolić je izjavio da je vežba pokazala kako policije Srbije i Republike Srpske uspešno sarađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da reše.

Predsednik RS Milorad Dodik za RTS kaže da bi bilo kakav pokušaj suspenzije ili zabrane referenduma za Banjaluku bio neprihvatljiv. Dodik je to rekao reagujući na najavu sednice Saveta za primenu mira u BiH u utorak, na kojoj će raspravljati o najavljenom referendumu o Danu Republike Srpske, zakazanom posle odluke Ustavnog suda BiH da 9. januar ne može biti praznik tog entiteta. 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas izjavu poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadika Ahmetovića da je premijer Aleksandar Vučić prošle godine u Potočarima "napao sam sebe", i ocenio da obustava istrage o tom napadu predstavlja skandal.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво