Novosti dana

Lider SDP Hrvatske Zoran Milanović, posle kritika koje su mu uputili zvaničnici i mediji u regionu zbog uvreda izrečenih na račun Srbije i BiH, kaže da ništa ne bi promenio u svojim izjavama. Upitan da li bi povukao nešto što je rekao na sastanku s hrvatskim ratnim veteranima, Milanović je rekao: "Ima li nečega što sam rekao a da nije tačno?"

Podsetimo, Milanović je na pomenutom sastanku, koji je tajno snimljen, rekao da je su Srbi "šaka jada" a da BiH "nije država", a izneo je i veliki broj drugih uvreda. Oštre reakcije na njegove izjave stigle su iz Beograda i Sarajeva, a mediji već spekulišu da je Milanović uradio nezamislivo - ujedinio BiH i Srbiju.

Muškarac srednjih godina uhapšen je oko 14 sati u Ulici Jurija Gagarina 241, nakon 15-časovne potrage za osobom koja je sinoć izrešetala automobil na Novom Beogradu, a zatim pobegla u tu zgradu. Posle prekida opsade zgrade policajci u civilu su ušli i izveli jednu osobu, međutim još uvek nije potvrđeno da se radi o akteru incidenta.

U Italiji će sutra biti Dan žalosti i državna sahrana, nakon što je u snažnom zemljotresu, koji je u sredu pogodio centralne delove zemlje, stradalo 267 osoba. Italija je proglasila vanredno stanje u oblastima najteže pogođenim zemljotresom. Premijer Mateo Renci je rekao da će biti izdvojeno 50 miliona evra za obnovu pogođenih mesta.

Novosti dana uređuje i vodi Nataša Raketić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи