Talasanje - Šetnja

Za one koji su veoma uspešni u onome što rade, posao je često igra a ne neprijatna obaveza. U gostima su nam mladi koji su na najbolji način spojili zabavno i korisno - debateri, programeri i takmičari u društvenim igrama.

Debateri Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo pobednici su na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Varšavi, dok je još jedan tim iz Srbije na istom takmičenju stigao do polufinala.

Sa nama su Andrija Đonović i Stefan Siridžanski, predstavnici ova dva tima, koji će nam reći kako naša zemlja uspeva da zabeleži izuzetne rezultate na svetskom nivou iz godine u godine, baš kao što to čine vaterpolisti ili košarkaši.

Najavljujemo i Web Bootcamp, jedinstveni projekat Evropske unije koji pomaže zainteresovanima da za mesec dana savladaju osnovne veštine potrebne za rad u IT sektoru.

Ukupno 60 motivisanih pojedinica iz Srbije provešće jedan mesec na tajnoj lokaciji, a kao i u vojnom kampu koji ima zadatak da za četirti nedelje odvoji neodlučne od onih koji imaju potencijala, i Web Bootcamp osmišljen je da kroz težak i intenzivan program polaznike katapultira u svet programiranja. Projekat će nam približiti Nemanja Čedomirović.

Aleksadar Milošević bio je juče domaćin Dana društvenih igara, događaja koji iz godine u godinu privlači sve veću pažnju javnosti, posebno mladih. Misaone igre na tabli, sa kartama ili figurama predstavljaju alternativu virtuelnoj realnosti i virtuelnom druženju, a po pravilu zahtevaju i daleko više veštine.

Pitaćemo ga zašto je igranje ovog tipa igara omiljena zabava talentovanih i uspešnih i kako načiniti prve korake u svetu društvenih igara.

Emisiju vodi Nenad Militarević.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 23. avg 2016, 10:50) - Milisav [neregistrovani]

DCA

Cestitke Stefanu. Samo bih dodao da je njegova bivsa debatna partnerka Helena Ivanov ovog puta bila DCA turnira (zamenik glavnog sudije) i takodje dostojno reprezentovala Srbiju. Nazalost i Stefan se ovim turnirom oprasta od debate. Nadam se da cemo uskoro opet imati tako jak tim kao sto su bili Helena i Stefan.

Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]