Vreme sporta i razonode

Mlada glumica Ljuma Penov jedan je od učesnika novog izdanja porodičnog magazina Vreme sporta i razonode. Uz ostale detalje iz njene karijere, govorimo o najaktuelnijem - upravo se radi rimejk kultnog filma Dušana Makavejeva `Ljubavni slučaj PTT službenice`, u režiji Milutina Petrovića, u kome se svojevremeno proslavila Eva Ras. Od filmskih tema izdvajamo i učešće Zvonimira Đukića Đuleta, frontmena grupe `Van Gog`,koji ovih dana, sa Nikolom Kojom, radi film `Stado`. Pala je i prva klapa filma `Posmatrači`, koji se bavi trgovinom ljudima - u ovom ostvarenju reditelja Nikole Ljuce, pojavljuje se i glumac Radoje Čupić, koji nam otkriva zanimljivosti sa snimanja.

Ekipa Radio Beograda 1 spremna je za izveštavanje sa Olimpijskih igara u Riju. Saša Mikić, Vlade Radičević i Milan Bigović, koji će raditi ovaj odgovorni posao s lica mesta, podeliće s nama razmišljanja uoči puta za Brazil. Danas je otputovala nova tura naših sportista na najveću svetsku smotru, za našu emisiju govore Marina Maljković i Duško Pijetlović U redovnoj rubrici `Legende`, sagovornik Tomislava Santrača je proslavljeni bokser Miodrag Perunović.

Nekoliko interesantnih manifestacija je u toku širom Srbije- ARLEMM u Arilju, Letnju muzički festival u Šapcu, `Sajam Dunava` u Golupcu, potom smotra `U smiraj dana` u Deliblatskoj peščari, dok nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR u Ivanjici sedmu godinu za redom organizuje letnji Kamp ljubavi. U Novoj Varoši- milina pod borićima, od izložbi ručnih radova, etno-materijala, pevanja izvika, do izbora najboljeg sira, sve na manifestaciji `Zlatar fest`, o kojoj nam govori gradonačlenik Dimitrije Paunović.

U ponedeljak veče, ljubitelje stihova očekuje `Poetsko krstarenje`, koje najavljuje Ivanka Vanja Radmanović. U umetničkom sindikatu `Nova logika` sinoć je otvorena izložba slika Stevana Lutovca. U Etnografskom muzeju postavljena je izložba `Salaši-između idealizovanog i stvarnog`. U galeriji `Singidunum`, od ponedeljka izložba slika Predraga Krdžića, koji fotografiše već 15 godina, ali prvi put predstavlja svoje radove publici. U galeriji `Stara kapetanija`, aktuelna je izložba crteža Mirjane Janković. U klubu-knjižari `Magistrala` u Domu kulture Studentski grad, u utorak gostuje pesnik, esejista i novinar iz Mostara Marko Tomaš. U istoj ustanovi, očekuje nas zanimljiva iuzložba o stripovima, tim povodom o ovoj vrsti umetnosti razgovaramo s gostom u studiju, to je Pavle Zelić.

U galeriji `Atrijum` Biblioteke grada Beograda, u utorak će biti otvorena izložba radova Slobodanke Rakić-Šefer, dok će u salonu Savremene umetnosti u Zrenjaninu u ponedeljak biti predstavljeni radovi sa likovne kolonije održane u Ečkoj. Marija Rajković i ove subote javlja nam se iz Sportskog centra Olimp, sa najnovijim informacijama o letnjoj kupališnoj sezoni, kao i s besplatnim ulaznicama za bazene, za naše slušaoce. Tokom emisije , razgovaramo i s džokejem Đorđem Perovićem, koji ima oko hiljadu pobeda u karijeri, najveći deo godine provodi u Južnoj Koreji.

Nećemo, dabome, preskočiti ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, dok će nam u završnici emisije s materijalom s novog albuma doći Milan Petrović, čiji je džez kvartet upravo u fazi koncertnog promovisanja tog muzičkog ostvarenja.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара