Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U Srbiji i svetu danas se obeležava Svetski dan borbe protiv hepatitisa. Osnovni cilj obeležavanja tog dana, koji je Svetska zdravstvena organizacija ustanovila 2010. godine, je podizanje svesti javnosti i bolje razumevanje značaja virusnih hepatitisa kao globalnog problema, ali i unapređenje mera prevencije i kontrole. O hepatitisu i načinima lečenja tog virusa ovoga jutra razgovaramo sa Ivanom Dragojević iz Udruženja pacijenata sa bolestima jetre - HRONOS.

Proverićemo kakvo je stanje na graničnom prelazu Horgoš, gde je pre tri dana štrajk glađu započelo više od stotinu migranata. O trenutnoj situaciji u tom mestu, azilu i ''balkanskoj migracionoj ruti'' razgovaramo sa Nenadom Ivaniševićem, državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na upravo završenoj ovogodišnjoj Evropskoj univerzijadi u Hrvatskoj studenti sportisti sa niškog Univerziteta osvojili su 8 medalja, među kojima je najviše zlatnih, čak 5. Po povratku sa Univerzijade za uspešne studente sportiste prijem je priredio gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Na jučerašnjem prijemu u Gradskoj kući u Nišu bio je i naš reporter Ozren Rašić.

Kao deo pratećih programa izložbe „Vekovi Bača" u Galeriji Matice srpske o kojoj smo nedavno govorili, održano je predavanje o primeni nauke u obnovi kulturne baštine. O toj temi, sa profesorkom Janjom Ranogajec i Snežanom Vučetić iz Laboratorije za ispitivanje materija kulturnog nasleđa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu razgovarala je naša Bojana Karavidić.

U Novoj Varoši danas će svečano biti otvoren 4. ZlatarFest, manifestacija koja i ove godine objedinjuje najznačajnije lokalne događaje zlatarskog kraja. O programu tog festivala ovoga jutra razgovaramo sa direktorkom Turističko-sportskog centra ''Zlatar'', Ivanom Novaković.

U Etnografskom muzeju u Beogradu danas će biti otvorena izložba ''Salaši - između idealizovanog i stvarnog''.

Sa vama - Marko Milojević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи