Novosti dana

Dvojica napadača ubijena su tokom policijske akcije oslobađanja talaca u crkvi u Normandiji. Napadači su nožem prerezali vrat svešteniku, a jedan talac je zadobio ozbiljne povrede. Motiv napada je za sada nepoznat. Vatikan osudio ubistvo sveštenika.

U Japanu dvadesetšestogodišnji mladić nožem ubio 19 osoba, dok je 21 osoba teško, a 5 lakše ranjeno. Masakr koji je duboko šokirao japansku javnost desio se u domu za invalide i osobe ometene u razvoju, a počinilac - Satoši Uemacu je bivši radnik tog doma, koji je otpušten zbog psihičke nestabilnosti i korišćenja opojnih sredstava. Masakar u Sagamihari je najteži zločin koja je počinila jedna osoba u posleratnom Japanu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport i ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner otvorili su tunel i obilaznicu oko Golubačke tvrđave. Vrednost izgradnje deonice ukupne dužine 760 metara, koju čine obilaznica i tunel od 150 metara, iznosi 2,3 miliona evra.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво