Talasanje - Šetnja

Majstor konjičkog sporta Đorđe Perović biće naš sagovornik u prvom satu današnjeg Talasanja. Prošetaćeo kroz njegovu karijeru, koja je bila i još je zaista burna. Đorđe je čak sedam puta proglašavan za najboljeg džokeja Srbije, osvojio je stotine proznanja širom Evrope, ali naprosto je neverovatno koliko je cenjen i omiljen u Aziji. U Japanu je najpopularniji, u Južnoj Koreji najbolji strani jahač, ljudi ga prepoznaju i van hipodroma i traže mu autograme. Vrlo je blizu hiljadite pobede u karijeri, pa eto lepe priče o njemu i njegovoj ljubimici, brzoj kobili Kalina Lejdi.

Intereseantna priča stiže nam iz Preljine kod Čačka, gde Maruška Todorović ima porodičnu firmu, koja radi s ogromnim uspehom. Naši sportisti u Riju nosiće njihove marame i kravate, a modele ovog preduzeća nose brojna poznata imena u svetu, od princa Čarlsa do Vladimira Putina.

Iz Niša nam se javlja naš vredni kolega Tomislav Santrač, koji u tamošnjem studiju, s gostima, najavljuje premijeru Lutkarskog pozorišta. Biće još zapisa iz sveta glume - govoriće Ljuma Penov, koja je nosilac glavne uloge u rimejku filma `Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT-a`. Glumica iz Podgorice Ivana Mrvaljević ne krije što je deo ansambla koji igra `Penelopijadu`, u režiji Dragane Varagić. Otvorena je letnja pozornica kultnog beogradskog bioskopa `Zvezda`.

To je tek deo sadržaja ove emisije, u kjoj ćemo čuti seriju zanimljivosti i aktuelnosti iz sveta javnog i kulturnog života.

Utorkom vas u Šetnju vodi Željko Stefanović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара