Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Leti se studenti odmaraju, ali ne svi. Oni ,,večiti'' ovih dana potpisuju peticiju da im se produži poslednji rok za diplomiranje - 30. septembar. Ministarstvo prosvete ih je već odbilo, ali ne i Nacionalni savet za visoko obrazovanje. Tom temom bavila se koleginica Marina Bajić.

U susret 31. Letnjim olimpijskim igrama koje 5. avgusta počinju u Brazilu svakog utorka u Jutarnjem programu slušamo rubriku ,,Na putu za Rio''. Rubriku priprema - Snežana Pantović.

Na Aerdoromu „Konstantin Veliki" u Nišu uskoro će početi gradnja najsavremenijeg aerodromskog tornja. Odluku o gradnji tog značajnog objekta za nišku vazdušnu luku, ali i za vazdušni saobraćaj Srbije doneli su predstavnisi SMATS-a, Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, predstavnici grada Niša i niškog aerodroma. Inače, zahvaljujući letovima koje poslednjih godinu i po dana iz Niša do evropskih gradova organizuju niskobudžetne avio kompanije, aerodrom u Nišu beleži stalan porast broj putnika. O svemu tome jutros naš reporter Ozren Rašić.

Parastosom Voždu Karađorđu u njegovom rodnom selu Viševac, danas počinju ,,Karađorđevi dani'', tradicionalna kulturna manifestacija koja se i ove godine održava u opštini Rača.

Prigodnom svečanošću i smotrom brigadira u nedelju je u Kraljevu otvorena Omladinska radna akcija - ORA 2016. koja se u gradu na Ibru održava treću godinu za redom. O toj akciji koja traje do 7. avgusta ovoga jutra razgovaramo sa sekretarom štaba Omladinske radne akcije, Lukom Petrovićem.

U Galeriji muzeja Cepter u Beogradu u toku je izložba Bogoljuba Bobe Jovanovića ,,Povratak bludnog sina''. Jovanović je prvi dobitnik nagrade ,,Stojan Ćelić'' koju dodeljuje Muzej Cepter. O slikarstvu Bogoljuba Jovanovića više u priči Nevene Kostadinović.

Sa vama - Marko Milojević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи