Sportski spomenar

Predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru od 5. do 21. avgusta su nam povod da u Sportskom spomenaru podsetimo na trijumfe naših olimpijaca, ali i zbivanja manje poznata široj javnosti sa posleratnih Igara.

Bićete u prilici da čujete sećanja fudbalera Stjepana Bobeka na osvajanje srebrnih medalja u Londonu 1948. i Helsinkiju četiri godine kasnije, posebno na čuvene duele sa selekcijom Sovjetskog Saveza.

Uz inserte iz prenosa našeg čuvenog reportera Radivoja Markovića, saznaćete kako je Franjo Mihalić osvojio srebrnu medalju u Melburnu 1956. Rvač Branislav Simić će se prisetiti višednevnog putovanja do Australije, ali i peha koji ga je zadesio na takmičenju.

Od atletičarke Vere Nikolić ćete saznati kako je doživela odustajanje od trke na 800 metara na Igrama u Meksiku 1968. i kako je na to reagovao Tito. Na tim Igrama bokser Zvonko Vujin je osvojio bronzanu medalju, ali je taj uspeh imao i zanimljivu predistoriju. Putujući na Igre u Montrealu 1976. džudista Slavko Obadov je upoznao kanuistu Matiju Ljubeka. Saznaćete šta se u Kanadi ostvarilo od njihovih želja i očekivanja. Bokser Slobodan Kačar i rukometašica Svetlana Kitić će podsetiti na put do zlatnih medalja u Moskvi 1980,

U emisiji će biti korišćeni i zapisi iz našeg Tonskog arhiva.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи