Vreme sporta i razonode

Konačno nam pristižu i Olimpijske igre, pa će Radio Beograd 1, svakog dana, od 1. avgusta do kraja takmičenja u Riju, imati specijalizovane jednočasovne emisije pod nazivom `Brazilijada`. Termin isti svakog dana - od 17 do 18 časova. Porodični magazin `Vreme sporta i razonode` skrenuće vam  pažnju na taj serijal emisija, u kojima ćemo slušati izveštaje iz prve ruke, rezultate s lica mesta, naše reportere na izvoru događaja, komentare, analize, reči stručnjaka, navijača i, naravno, samih aktera igara u Riju. U vezi s tim, danas slušamo još jedno predolimpijsko izdanje rubrike `Na putu za Rio`, u bloku `Legende` razgovaramo s proslavljenim rukometašem Miletom Isakovićem.

Proslavljeni atletičar Dane Korica, trenutno savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, doživeo je ovacije na 53. Međuopštinskim sportskim igrama u Rogatici, na kojima je uručivao medalje. Čućemo libera odbojkaške reprezentacije Nikolu Rosića, potom Ivanu Maksimović koja će nositi zastavu Srbije na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, govorimo i o aktuelnim Šabačkim književnim svečanostima. Za našu emisiju govori i Milorad Marković, predsednik VKF federacije Republike Srpske i potpredsednik saveza Bosne i Hercegovine- povod lep, dvojica članova karate kluba `Šampioni` iz Bijeljine osvojili su srebrne medalje na Svetskom kupu.

Dramska umetnica Biljana Đurović nedavno je osvojila priznanje za `Glumicu Evrope`, na festivalu u Prespi, u Makedoniji, čime je samo upotpunila svoju kolekciju nagrada. Njena koeginica iz Podgorice, Ivana Mrvaljević, priča nam o predstavi `Penelopijada`, u režiji Dragane Varagić- u ovom komadu osam glumica `stvara` čak trideset likova. Još jedna mlada, nadarena glumica Ljuma Penov, ovih dana aktivna je na rimejku filma Dušana Makavejeva iz 1967.godine `Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT-a`, ovoga puta u režiji Milutina Petrovića. Počela je s radom letnja pozornica bioskopa `Zvezda`. Glumac Radoje Čupić, prvak Srpskog narodnog pozorišta, proglašen je za za najboljeg na festivalu `Novi Tvrđava teatar` u Čortanovcima.

Istoričar i hroničar dešavanja u starom i ovom, aktuelnom Beogradu, Neda Kovačević, stiže nam sa mnogo lepih priča iz novog izdanja svog `Beogradskog spomenarnika`. `Gročanske svečanosti održaće se po 49. put od petka u istoimenoj beogradskoj opštini. U okviru `Leta na Gardošu`, večeras koncert imaju članovi grupe `Ničim izazvan`. U Narodnom muzeju u Zrenjaninu sinoć je otvorena izložba radova Slavka Živanovića, uskoro počinje sa radom Novi Radio Sombor, aktuelna je i izložba `Običan svet`, foto grupe `Iza ekrana`, o kojoj nam govori kolega Velja Pavlović.

Modna kreatorka Marina Mićanović prikazala je svoje modele na `Nedelji mode` u Njujorku, u septembru će tamo predstaviti i kolekciju za narednu sezonu. Zanimljiva je priča o modnom studiju `Maruška` iz Preljine kod Čačka, u kome su izrađene marame i kravate za naše sportiste na Olimpijskim igrama. I ne samo to- rukotvorine Maruške Topalović i njenih radnika nosili su i nose čak i takve ličnosti kakve su Vladimir Putin, Angela Merkel, Hilari Klinton, članovi kraljevskih i prinčevskih porodica širom sveta...

U Galeriji 73 otvorena je izložba `Transfiguracije`, autora Anite Blenčić. U Šapcu će u ponedeljak biti otvorena izložba posvećena Vladi Divljanu, nedugo zatim počinje i muzički festival u gradu na Savi. Na banjalučkoj Kastel tvrđavi u toku je deveti `Demo fest`, uz takmičarske grupe i goste iz inostranstva. Na Borovoj glavi na Zlatiboru do 27. jula održava se art festival pod nazivom `Zalet`.

U Vrnjačkoj Banji - `muzika miliona`, festival `Vrnjci 2016`. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, kao ni besplatne ulaznice našim redovnim slušaocima za bazene Sportskog centra `Olimp`, na beogradskoj Zvezdari. VIS Limunada zadužen je za poslednji deo današnje emisije, preslušavamo pesme s njihovog albuma prvenca.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара