Vreme sporta i razonode

Nina Koroman, šampion Balkana u kik boksu i dama koja, paralelno sa sportom, svira klavir punih 15 godina prva je gošća novog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1. Govorimo o aktuelnim događajima- finalu prvenstva Evrope u fudbalu, završnici Vimbldona, zlatnoj medalji Ivane Španović, predolimpijskim turnirima u košarci. U gostima nam je i mlada kanuistkinja Nikolina Mijušković, budućnost ovog sporta i devojčica koja već ima osvojenu medalju u jednokleku na Svetskom kupu.

Osvnrućemo se i na nedavno održanu boksersku reviju u Nišu, u rubrici `Legende` sagovornik nam je nekadašnji atletičar, specijalista za brzo hodanje Aleksandar Raković. Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica govori nam o predstavi `Hinkeman`, Zagrebačkog kazališta mladih, koja je pobednik nedavno odžanog festivala `Infant`. Na Festivalu monodrame i pantomime Zlatnu kolajnu za predstavu `Stend daun`, dobio je Nebojša Milovanović, koji je osvojio i prizanje za glumačku inventivnost. Pričamo i o muzičkom festivalu Egzit u Novom Sadu, festivalu Teatar u Tvrđavi u Smederevu, Gitarijadi u Kuršumliji, Ribarskim večerima u Apatinu, bogatoj ponudi Prirodnjačkog centra Srbije.U studiju je i Jasna Popović, uspešna pijanistkinja koja živi i radi u Njujorku, trenutno u Parobrodu održava malu školu klavira.

Na takmičenju u Somboru novi teniski prvak Srbije u kategoriji do 12 godina postao je Krsta Petrović iz Kragujevca, koga predstavljamo našim slušaocima. Govorimo i o borbi glumica Marije Đajić iz Trebinja, koja je dala sve od sebe da u život vrati i ponovo otvori letnju biskopsku pozornicu u Starom gradu u Trebinju, koja je 27 godina stajala zapuštena - sada će grad pod čudesnim platanima dobiti još jedno izuzetno mesto za kulturu. Glumica Dušica Žegarac u četvrtak će predstaviti svoju knjigu autobiografskog i memoarskog karaktera `Kao na filmu`. U toku je snimanje dokumentarno-igranog filma o pukovniku Rajevskom, predstavljamo novu zbirku Milice Jeftimijević- Lilić pod nazivom `Partenon zvezdama zidan`, najavljujemo novu predstavu Lutkarskog pozorišta iz Niša, kao i klavirski koncert Bogdana Đorđevića u Kući kralja I. Sa nama je i Jelena Teofilović, umetnički rukovodilac ansambla `VISantika`, koji neguje ranu muziku.

I ovoga puta imamo lepe nagrade za redovne slušaoce, koje smo obezebedili saradnjom sa Sportskim centrom Olimp, Domom omladine Beograd i Akademijom 28. Neće izostati ni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića. Emisiju završavamo druženjem sa članovima grupe Sanja di Rio bend, koji dolaze sa novim pesmama i novim albumom.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vreme sporta i razonode Vreme sporta i razonode

Autor:
Željko Stefanović

13. marta 2019. godine, emisija je obeležila 59 godina postojanja, što je svrstava u red najtrajnijih radio programa u našim i evropskim okvirima. Svih tih decenija bila je i ostala mamac za publiku koja prati sport, ali i aktuelnosti iz javnog i kulturnog života. [ detaljnije ]