Romano Them

Stejt department je u svom najnovijem izveštaju o trgovini ljudima nije zadovoljan odnosom Srbije prema ovom problemu i svrstao je u isti rang sa Avganistanom, Svazilendom, Nigerijom, Omanom i Pakistanom. Jedna od najugroženijih kategorija u Srbiji kada je reč o trgovini ljudima su Romi.

Kancelarija Komesara Ujedinjenih Nacija za ljudska prava, OSCE i ODIHR pridružili su se u saopštenju Savetu Evrope i drugim agencijama Evropske Unije u osudi nedavnih prisilnih raseljavanja Roma i Travelersa u Evropi.

U opštini Vlasotince potpisan je ugovor o dodeli grantova u opremi za samozapošljavanje Romkinja u okviru Help-ovog projekta.

U jeku poljoprivrednih radova veliki broj Roma obavlja sezonske poslove na njivama i u voćnjacima širom Srbije. Istraživali smo koliko se ovi poslovi plaćaju, kako i pod kojim uslovima nadničari dolaze do posla.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво