Novosti dana

Najmanje 41 osoba je poginula, a 239 ljudi je povređeno u terorističkom napadu na aerodromu "Ataturk", saopštili su turski zvaničnici. Svetski zvaničnici osudili su teroristički napad uz poruku da je vreme da se svet ujedini u borbi protiv ove pošasti. Međunarodni aerodrom "Ataturk" je otvoren i vazdušni saobraćaj vraćen je u normalu, saopštili su turski zvaničnici. Proglašen Dan žalosti u Turskoj.

Drugog dana Samita u Briselu šefica evropske diplomatije Federika Mogerini predstaviće liderima Evropske unije novu Globalnu strategiju bezbednosne i spoljne politike. Mogerinijeva je rekla da je neophodno ulagati u bezbednost i odbranu, jer je to zajednička obaveza zemalja Unije. Danas na Samitu prvi put posle 43 godine neće biti predstavnika Velike Britanije.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker sastaće se u Briselu s predsednicom vlade Škotske Nikolom Sterdžon, koja je ranije izjavila kako planira da odbrani poziciju Škotske u Evropskoj uniji posle bregzita. Ona će razgovarati i s predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom, ali neće s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, koji je odbio da se sastane s njom, uz objašnjenje da sada nije prikladan trenutak.

Povodom Međunarodnog dana Dunava, na Zemunskom keju je održana manifestacija posvećena deci i njihovoj edukaciji u očuvanju ekosistema najveće evropske reke. Međunarodni dan Dunava se obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Konvencije o saradnji u zaštiti i održivom korišćenju te reke, u čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Marica Serdar.

 

 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи