Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U sedmici za nama nevreme je opustošilo polja, voćnjake i štale za smeštaj životinja u Zapadnoj Srbiji i u Banatu. Bez obzira na to što su elementarne nepogode bile lokalnog karaktera u seriji priloga kolege Ivana Jovanovića koje emitujemo do srede postavljamo pitanja: Kako smanjiti štetu u poljoprivredi od vetrova, pljuskova i grada, Koliko danas možemo da verujemo našem sistemu za protivgradnu zaštitu i Koliko su naši seljaci spremni da ulažu u osiguranje? Današnja rubrika posvećena je protivgradnoj zaštiti.

U susret 31. Letnjim olimpijskim igrama svakog utorka u Jutarnjem programu slušamo rubriku ''Na putu za Rio''. Rubriku priprema - Snežana Pantović.

U Srbiji se nizom manifestacija obeležava Vidovdan, praznik koji je u novijoj istoriji povezan sa Kosovskim bojem i stradanjem svih onih koji su u ratovima dali život za otadžbinu. To je važan datum u kolektivnoj svesti srpskog naroda koji simbolizuje slobodu, otpor tuđinu, negovanje patriotizma, nacionalnog bića, viteštva i herojstva. O Vidovdanu, izgradnji i značaju vidovdanskog i kosovskog mita ovoga jutra razgovaramo sa istoričarom, Petrom Žarkovićem.

U kripti Hrama Svetog Save, Hor seniora pri AKUD "Ivo Lola Ribar" večeras će održati celovečernji koncert duhovne muzike.

Pod sloganom ''Novi dogovor'' danas počinje jedanaesto izdnje međunarodnog festivala kratke priče Kikinda Šort. Više o tom festivalu čućemo od koleginice Ljupke Kovačević.

Sa Vama - Marko Milojević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво