Novosti dana

Nakon britanskog referenduma na kome su se glasači izjasnili za napuštanje EU, Evropski parlament i njegov predsednik Martin Šulc žele da započnu proceduru izlaska te zemlje iz Unije što pre i nameravaju da Britancima daju rok do utorka da zvanično obaveste Brisel o ishodu referenduma, prenose nemački mediji.

Premijerka Škotske Nikola Sterdžon poručuje da je referendum o nezavisnosti posle Bregzita "veoma izvestan". Ističe i da bi škotski parlament mogao da pokuša da blokira izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.

"Izazov za mene kao premijera jeste da pronađem najbolji mogući način da zaštitim interese Škotske, da pokušam da sprečim da nas uklone iz EU protiv naše želje sa svim dubokim i bolnim posledicama koje to ima po nas", rekla je Sterdžonova za Bi-Bi-Si. 

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu prvaka Svetske lige, pošto su u finalu pobedili selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 10:7. 

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара