U središtu pažnje

Istraživanja pokazuju da većina klijenata nema puno poverenje u svoje advokate, dok je gotovo trećina korisnika nezadovoljna zastupnicima koje su angažovali. Može li se u advokaturi uvesti neka vrsta kontrole kvaliteta i koliko ima prostora za sniženje cena usluga?

Da li neefikasno sudstvo i dugo trajanje procesa dovodi do previsokih trškova za angažovanje advokata i da li su sami advokati spremni da se stave na stranu građana ili im takva situacija odgovara?

Gosti emisije su Miroslav Šutić, direktor agancija Partner Research Solutions, koja je sprovela istraživanje o stavovima građana o advokatima i advokatskim uslugama, Dušan Janković, osnivač sajta Justicija.rs, pokrenutog kako bi se i građanima sa nižim primanjima približile advokatske usluge, kao i Jelena Simić, angažovana na pružanju besplatne pravne pomoći na Univerzitu Union.

Emisiju uređuje i vodi Nenad Militarević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво