Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo: 

U Centru za kulturu Kladovo danas će biti predstavljen program podrške Evropske unije malim i srednjim preduzećima tog kraja. Program je deo projekta "Euteka - EU u vašoj biblioteci" čiji je cilj da organizuje raznovrsne događaje po bibliotekama po Srbiji u okviru kojih će građanima pojašnjavati važne evropske teme.

Vikimedija Srbije i Vikipedija na srpskom jeziku, u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, organizovala je od 1. do 31. maja treći nagradni foto-konkurs „Viki voli Zemlju". Cilj konkursa je prikupljanje slobodnih fotografija zaštićenih prirodnih dobara, kao deo međunarodnog takmičenja. Danas je svečano proglašenje pobednika i otvaranje izložbe. Iz organizacije Vikimedija Srbije u goste nam dolazi Ivana Guslarević.

U okviru projekta "Srpska slagalica" ove sedmice biće predstavljena opština koja se nalazi u samom središtu Balkana, na pola puta izmedju Niša i Sofije, na medjunarodnom putu za Bliski i Srednji istok i jedna od retkih opština u Srbiji koja poseduje svoje lokalne "brendove". Reč je o opštini Pirot. O toj opštini razgovaramo sa Ivanom Bošnjakom, državnim sekretarom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koje je i pokrenulo čitavu akciju. 

"Orange Week", nedelja holandske kulture, koju Ambasada Holandije u Srbiji organizuje povodom završetka predsedavanja Savetom Evropske unije, održava se od 27. juna do 2. jula u Beogradu. Tokom trajanja te manifestacije biće održan niz programa, medju kojima su i izložba "Primenjena nostalgija", kao i revija holandskog filma. Više o toj manifestaciji čućemo od Milice Čudić. 

Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultete u Srbiji. Na sedam univerziteta o trošku države moći će da studira nešto više od 22 i po hiljade studenata. O upisu na Fakultete Univerziteta u Beogradu, školarinama i prijemnom ispitu razgovaramo sa prorektorom za nastavu Beogradskog univerziteta, Nadom Kovačević.

Sa Vama - Marko Milojević. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво