Dnevnik

Iako je MMF preporučio da se ove i sledeće godine plate i penzije ne povećavaju, premijer Aleksandar Vučić smatra da je, zbog dobrih makroekonomskih pokazatelja, to moguće.

Dodao je da nije siguran da će nova vlada biti formirana pre posete predsednika Kine. Upitan za konsultacije unutar koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, rekao je da precizno zna šta svi misle i žele.

Povodom zahteva da gradonačelnik Beograda Siniša Mali zbog afere Savamala podnese ostavku, Vučić kaže da je konačni cilj, kako se izrazio, političkih mešetara, da zapravo sruše njega.

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji traži da se 10. jun proglasi Danom sećanja na kosmetske žrtve. Članovi Udrženja su se javnosti obratili simbolično u 12 i 44, kako bi još jednom istakli da Rezolucija 12 44, koju je Savet bezbednosti doneo na današnji dan, u praksi nikada nije primenjena.

Crnogorsko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je kod Podgorice pao helikopter u toku redovnog leta obuke i da su piloti teže povredjeni. Ministarstvo je navelo da je u toku formiranje komisije za utvrđivanje uzroka udesa.

U Francuskoj počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu. Šampionat u senci jakih mera bezbednosti i masovnih štrajkova.

Urednik vesti Marica Serdar.

Urednik Dnevnika Đurđica Dragaš.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво