Novosti dana

Plenarni sastanak lidera Brdo-Brioni procesa, na kojem učestvuje i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, održan je Skupštini Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Pored Nikolića, na Samitu učestvuju i kolege Kolinda Grabar-Kitarović, Slovenije Borut Pahor, Makedonije Đorđe Ivanov, Albanije Bujar Nišani, Crne Gore filip Vujanović i kosovski predsednik Hašim Tači.

Ivica Dačić je na svečanosti povodom Dana srpske diplomatije u Domu Narodne skupštine rekao da su prioriteti Srbije dobro poznati i da se neće menjati. On je rekao da su ugled i spoljnopolitička pozicija Srbije na visokom, možda na najvišem nivou od početka jugoslovenske krize, i da su izazovi i pitanja sa kojima se Srbija danas suočava vrlo slični onima sa kojima su se suočavala u prošlosti.

 Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila je da ta država ne blokira Srbiju na putu ka članstvu u EU, ali je istakla da će Zagreb nastaviti na insistiranju da Beograd ispuni haške, madridske i ostale kriterijume. Ona je dodala da je Hrvatskoj u interesu da Srbija što pre uđe u EU.

Pešadijska četa iz Četvrte brigade Kopnene vojske, kao i štabni oficiri i pripadnici odeljenja za nacionalnu podršku otputovali su u međunarodnu operaciju u Liban. Narednih šest meseci pešadijska četa, kojom komanduje major Miodrag Mladenović, u Libanu će izvršavati zadatke kao samostalna jedinica, u sastavu španskog kontingenta

Novosti dana uređuje i vodi Nataša Raketić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво