Novosti dana

Skupština SNS jednoglasno je izabrala Aleksandra Vučića za predsednika stranke. Izborna skupština završena je oko 13 sati, posle tri sata rada, a sledi sednica Glavnog odbora. Na sednici tog tela biće izabrani ostali stranački organi.

Vučić je na otvorenom delu izborne skupštine rekao da će Glavnom odboru predložiti da za potpredsednike izabere Milenka Jovanova, Miloša Vučevića, Marka Đurića i Mariju Obradović, a za predsednika Izvršnog odbora Darka Glišić.

Vučić je na Izbornoj skupštini SNS, prvoj posle vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je osvojila ubedljivu većinu, rekao da je ta stranka pokazala da je u prethodnom periodu bila najodgovorniji činilac u zemlji i najodgovorniji politički faktor. 

Regionalni molitveni doručak, koji je okupio više od 200 ljudi iz sveta i regiona, kao i goste iz SAD, održan je u Beogradu, a zajednička poruka učesnika je da treba širiti mir i toleranciju i proširiti saradnju među državama. Regionalnom molitvenom doručku, koji je organizovala Skupština Srbije, prisustvovali i predstavnici nemačkog Bundestaga, evropskog parlamenta, kao i predstavnici zemalja u regionu.

Srbija je uradila sve što je do nje da ispuni uslove za otvaranje Poglavlja 23 i sad je to pitanje na Evropskoj uniji, rekao je ministar pravde Nikola Selaković. Komentarišući izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mira Kovača, koji je govoreći o otvaranju Poglavlja 23 rekao da "Srbija treba prvo da položi prijemni ispit da bi upisala fakultet", Selaković je odgovorio da je Srbija svoje fakultete završavala još od 1217. godine i od 1804. godine, boreći se za vrednosti hrišćanske Evrope, na onome što se danas zove Zapadni Balkan.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи