U središtu pažnje

Gost Zdravstvene tribine je prof. dr Lazar Davidović direktor Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Na nedavno održanom Kongresu Evropskog udruženja za kardiovaskularnu hirurgiju u Beogradu, prof. Davidović izabran je za predsednika Udruženja i tako postao prvi predsedavajući iz regiona i ovog dela Evrope. Šta ovo veliko priznanje znači za našeg gosta i za srpsku vaskularnu hirurgiju?

Razgovaraćemo o najnovijim dostignućima vaskularnoj hirurgiji i o tome kakve operacije se rade kod nas i u svetu. U kojim slučajevima treba operisati trbušnu aortu? Kada se mogu primenjivati endovaskularne (manje invazivne) operacije na trbušnoj ili grudnoj aorti? Kako se dijagnostikuju aneurizme (proširenja na krvnom sudu)? Koji su faktori rizika i kako sačuvati zdravlje krvnih sudova?

Brojevi telefona za uključenje slušalaca su (011)322 5099 i (011)322 5299.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво