Vreme sporta i razonode

Odbojkaški trener Ratko Pavličević danas je naš prvi gost u studiju Radio Beograda 1, u popodnevnom porodičnom magazinu. Stručnjak koji je sa odbojkašicama Crvene zvezde osvojio brojne titule, već nekoliko godina radi u inostranstvu. Od malenog kluba Amrisvil, načinio je prvaka Švajcarske, koji će uzeti učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tokom emisije pratićemo dešavanja na teniskom turniru Rolan Garos, čuti novo izdanje predolimpijske hronike `Na putu za Rio`, kao i redovnu rubriku `Legende`, u kojoj nam je ove subote sagovornik nekadašnji reprezentativac u rukometu Zlatan Saračević.

U Novom Sadu održava se četvrti regionalni festival autorske muzike `Poezika`. U Kulturnom centru u Zrenjaninu aktuelan je festival gudačkih kvarteta, u glavnom gradu - `Beogradski manifest`, a u Narodnom muzeju u Kragujevcu `Fotorama fest`. U Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda traje festival `Art Anima`. Prilikom nedavnog predstavljanja beogradskoj publici, zabeležili smo razgovor sa Ivanom Mrvaljević, glumicom i direktorom Gradskog pozorišta Podgorice.

U Narodnoj biblioteci u Kragujevcu u toku je `Biblionet`, deseti stručno-naučni skup bibliotekara Srbije, već 3. juna u istom zdanja otvara se i regionalni sajam knjiga. U Narodnom muzeju u Zrenjaninu, izložba na otvorenom - `Art tura`. U Kući kralja Petra I sinoć je otvorena izložba slika Milice Savić, u Kruševcu je u toku nesvakidašnji turnir u strateškoj igri `Bitka na Drini`, u okviru projekta pod nazivom `Da rat zauvek ostane samo igra`. U goste nam dolazi i glumica Ana Sakić, povod je novo izvođenje predstave `Balkanski Seks i grad- Čipka i čokolada`.

Večeras koncert u letnjoj bašti SKC-a ima Disciplina kičme, dok džez kvartet Milana Petrovića u ponedeljak u prostoru `Metropolis` predstavlja novo studijsko ostvarenje. U Srbiji je, na kratko, vrsni gitarista Borko Mitić, koji već godinama živi u SAD, i on će se za nekoliko dana koncertno predstaviti upravo u `Metropolisu`, u Makedonskoj ulici, o čemu će nam pričati u emisiji.

Sportsko- rekreativni centar `Olimp` danas je poprište jednog lepog događaja, dešava se `Dan kreativnosti`. Ovom najavom obnavljamo saradnju s `Olimpom`, funkcionisaće kao i svakog leta, kako bismo tokom vrelih meseci govorili o njihovim aktivnostima, a našim slušaocima priuštili ulaznice za atraktivne bazene na Zvezdari. U ovoj emisiji, slušaocima su na raspolaganju besplatne karte za kulturna dešavanja u Domu omladine Beograda, Ustanovi kulture Palilula i Akademiji 28.

U Narodnom pozorištu u Kikindi zabeležili smo premijeru predstave `Ibi rogonja`, u režiji Nikole Zavišića. Predstava `Duh`, delo SNP-a iz Novog sada, osvojila je nagradu za najbolje ostvarenje u celini i priznanje za najbolju režiju na tek završenom festivalu `Petar Kočić` iz Banjaluke. U finišu ovog izdanja porodičnog magazina, porazgovaraćemo sa rokerima iz grupe "Witch One", koji imaju aktuelno diskografsko izdanje.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво