Novosti dana

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da još nije postignut dogovor o otvaranju poglavlja 23 sa Srbijom. Kovač je takođe rekao da je začuđen jučerašnjom izjavom evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da je nađena prihvatljiva formulacija za sve članice Evropske unije, uključujući Hrvatsku, za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom.

Posle posete premijera Aleksandra Vučića Moskvi, analiziramo koji sve faktori utiču na sastavljanje vlade u Beogradu?

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovaće u dvodnevnu posetu Grčkoj, a uoči dolaska, u Atini su pojačane mere bezbednosti. Grčki mediji navode da je na ulicama Atine raspoređeno dve i po hiljade policajaca. Uoči posete Atini, Putin je u autorskom tekstu za grčki list "Katimerini" naveo da Rusija i Evropska unija nemaju nerešivih protivrečnosti, ali da Brisel za sada nije spreman za dijalog sa Moskvom.

Američki predsednik Barak Obama i premijer Japana Šinzo Abe, odali su u Hirošimi počast žrtvama prvog nuklearnog napada u svetu. Na ceremoniji u memorijalnom kompleksu, lideri dve države su poslali poruku o potrebi za svetom bez nuklearnog oružja. Obama je prvi predsednik Sjedinjenih Američkih Država koji je posetio Hirošimu.

Urednik i voditelj: Jelena Vidić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи