Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

U jutarnjem programu, od našeg dopisnika Ozrena Rašića čućemo priču o pirotskom ''kamenom selu'' Gostuša koje je dobitnik Evropske nagrade za očuvanje kulturnog nasleđa. To selo je inače prepoznatljivo po starim kućama koje su građene od kamena i drveta bez maltera.

Govorimo o knjizi koja obrađuje srpsku crkvenu horsku muziku između dva svetska rata. Njen autor je profesor univerziteta, muzikolog i dirigent crkvenog hora ''Sveti Georgije'' Bogdan Đaković. O tome ovog jutra Bojana Karavidić.

Biće reči i o sportu.

Zastave Planinarskog društva "Oštra Čuka" iz Sokobanje, ovog vikenda zavijoriće se na čak sedam lokacija: u Rumuniji, Makedoniji i na još pet mesta u Srbiji. Jedna akcija se održava na Popovici, gde će učestvovati skoro 200 mališana. O tome ovog jutra razgovaramo sa predstavnikom tog planinarskog društva, Mladenom Antićem.

Danas i sutra, na dva mesta u Beogradu, održava se memorijalna regata u čast pilota Vojske Jugoslavije, majora Zorana Radosavljevića, koji je braneći našu zemlju tokom Nato bombardovanja 1999. godine, stradao u svom avionu MIG-29. Za naš program govori njegova sestra Snežana Radosavljević.

Očekuje nas pregled i kulturnih događaja koji su na programu ovog vikenda - naša redovna rubrika ''8 i po''.

U susret Evropskom prvenstvu u fudbalu 2016. slušamo rubriku Relje Trajkovića o prethodno održanim takmičenjima. 

Delimo i karte za Dečiji glumački festival ''Besne gliste u Teatru 78'' u Beogradu. On traje do 11. juna, a naš sagovornik tim povodom ovog jutra je predstavnik organizatora Jelena Grujičić.

Sa vama je Čedomir Savković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво