Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Profesori tri srednje škole u Čačku odbili su da prime prosvetne inspektore Školske uprave, zbog čega juče pre podne nastava nije održana u Gimnaziji i Mašinskoj školi. Za danas je, zbog takozvane ''eksterne evaluacije'' zakazan protest prosvetnih radnika ispred čačanske Gimnazije. O tome razgovaramo sa predsednikom Sindikata obrazovanja Čačak, Vladimirom Adžićem.

U Stacionaru ''Radon'' u Niškoj Banji danas nastavlja rad juče otvoren tradicionalni Simpozijum ''Hronični artritisi 2016''. U radu tog naučnog skupa učestvuju eminentni stručnjaci koji se bave hroničnim artritisima i koji će medicinskoj javnosti danas i sutra predstaviti najnovija naučna saznanja i metode u lečenju te bolesti. Iz Instituta ''Niška Banja'', koji organizuje taj simopzijum, uključiće se naš reporter Ozren Rašić.

U Svečanoj sali Magistrata u Sremskim Karlovcima danas počinje 4. Festival kratkih književnih formi "AVA - aforizam - vic - anegdota". Ulaz je slobodan, a kako najavljuju organizatori - izlaz je ''neizvestan''.

U Domu sindikata juče je otvoren prvi Sajam porodičnog biznisa i mikropreduzetništva u kom učestvuje šezdesetak izlagača iz zemlje i regiona. Cilj je, kako kažu organizatori, da se na jednom mestu okupe oni koji se već bave biznisom, ali i da se pomogne svima koji žele da pokrenu sopstveni posao. Kako arheologija može da pomogne u pokretanju preduzeća, kako spojiti praistoriju i turizam i zašto je izazov ulagati u neolit, slušamo jutros od koleginice Milke Babić i njene sagovornice, Tamare Komazec, iz studija za edukaciju ''Sedmorečje''.

Beograđane i goste glavnog grada ovog vikenda na Kalemegdanu očekuje jedan od najšarenijih i najzabavnijih festivala u regionu "Beogradski manifest". Veliki festival manifestacija i destinacija osmišljen je tako da se posetiocima što vernije prenese autentičan duh i atmosfera, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija u Srbiji. U goste nam dolazi predstavnica organizatora, Ana Radonjić.

Kroz današnja kulturna dešavanja provešće nas Milena Božović Manić.

Petkom je tu i naš kviz znanja u kome možete da osvojite vredne nagrade!

Sa Vama - Marko Milojević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво