U središtu pažnje

Gde je granica između normalnog i patološkog ponašanja? Kako se uočavaju i ocenjuju poremećaji u funkcionisanju pojedinca, porodice ili društva? Da li je poremećaj ličnosti bolest ili stanje? Kada je ličnost poremećena? Šta je uopšte normalnost?

Koje su karakteristike normalnih, prilagođenih i zrelih ličnosti?  Kako se pojedinac u savremenom društvu suočava sa stresom ? Zbog čega neki ljudi "pucaju" pod teretom sve bržeg i neizvesnijeg tempa života i problema koji ga prate, dok se drugi lakše prilagođavaju i adaptiraju?

Od čega to zavisi: temperamenta, karaktera, inteligencije, okoline, genetike? Zbog čega privatna i javna komunikacija često "sklizne" u emocije sa uvredama na račun ličnosti? Šta je u pozadini naših tegoba? Kako da sačuvamo mentalno zdravlje?

Sve su to pitanja koja otvaramo u emisiji U središtu pažnje. Gost: Dragan Švrakić, profesor psihijatrije na Vašington univerzitetu u Sent Luisu, čiji istraživački radovi spadaju u najcitiranije u internacionalnim razmerama.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара