Novosti dana

Ministar finansija Dušan Vujović razgovaraće u Briselu sa ministrima finansija Evropske unije o šest preporuka Evropske komisije za unapređenje ekonomske politike Srbije, najavio je šef ekonomskog odeljenja Delegacije Unije u Srbiji Frejk Janmat. On očekuje da će tih šest preporuka danas biti usvojeno. Među preporukama je da se ojača fiskalna konsolidacija kroz ostvarenje većih prihoda i veću štednju. Od Srbije se očekuje da smanjuje budžetski deficit u narednim godinama. Jedna od preporuka se odnosi na nalaženje održivog rešenja za preduzeća u restrukturiranju, nastavak reformi javnih preduzeća, i rešavanje problema loših kredita.

Srbija i Španija su prijateljske zemlje koje odlično sarađuju na međunarodnom planu, poručeno je u Beogradu, tokom posete ministra spoljnih poslova Španije Hose Manuela Garsije-Margalja. Predsednik Tomislav Nikolić i šef diplomatije Ivica Dačić su španskom ministru zahvalili na podršci njegove zemlje u procesu pregovora sa Evropskom unijom i u borbi protiv jedinstveno proglašene samostalnosti Kosova.

Obeležava se Međunarodni dan nestale dece. U Srbiji ih godišnje nestane oko 700, ali se, srećom, najveći broj njih bezbedno vrati kući, dok mali procenat završi tragično. U nevladinoj organizaciji Astra, posvećenoj iskorenjivanju svih oblika trgovine ljudima, posebno ženama i decom, kažu da najveći broj prijavljenih nestanaka čine slučajevi dece odbegle od kuće, zatim roditeljske otmice i kriminalne otmice. I ove godine se Međunarodni dan nestale dece obeležava u vreme velike izbegličke krize. Prema rečima direktora Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila Radoša Đurovića, u Evropskoj uniji je otkriveno da je samo prošle godine 10 hiljada mališana nestalo sa spiska dece migranata.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи