Dnevnik

Mandatar nove Vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će iduće sedmice svim parlamentarnim strankama uputiti poziv za razgovor o budućnosti Srbije, ali da to ne znači da će svi oni biti deo novog kabineta. Dodao je da će promeniti način rada Vlade i da će po sedam dana provoditi u nekom od gradova Srbije, kako bi bio bliže građanima.

Narodna banka Srbije procenjuje da će do kraja godine bruto domaći proizvod porasti za 2.5%, umesto prethodno projketovanih 1.8 procenata. Inflacija je u prvom tromesečju nešto manja, ali se očekuje da u narednih nekoliko meseci počne da raste da bi se 2017-te stabilizovala na međugodišnjem nivou od oko tri odsto.

Zaposleni u Resavici od danas do 6. juna mogu da se odluče za jednu od tri opcije socijalnog programa koji je Vlada ponudila za dobrovoljni odlazak. Ministarstvo privrede, predstavnici pribojskog FAP-a i lokalne samouprave postigli su dogovor da radnicima koji se odluče za socijalni program bude isplaćeno 300 evra po godini radnog staža i sve zaostale plate.

Sporazum o readmisiji migranata, postignut s Evropskom Unijom, Turska neće primenjivati sve dok ne bude napretka u viznoj liberalizaciji za turske građane, rekao predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Novak Đoković i Ana Ivanović plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosa. Zbog svađe i neslaganja prekinuta je Izborna Skupština fudbalskog kluba Partizan na kojoj je trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo.

Urednik vesti je Nebojša Nikolić, dok Dnevnik uređuje i vodi Đurđica Dragaš.

Radio Beograd 1, 22.05

Slika sa naslovne strane: Politika 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се