Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Na nekadašnji Dan mladosti - 25. maj u Beogradu će biti održana dva događaja vezana za mlade. U Kulturnom centru Grad održava se okrugli sto "Kako žive, u šta veruju i čemu se nadaju mladi u Srbiji?" U našem jutarnjem programu ugostićemo sociologa Dragana Stanojevića s kojim pričamo o rezultatima istraživanja koje je sprovedeno na ovu temu.

Najavićemo i događaj pod nazivom "Štafeta je u mojim rukama" na kojem će aktivni mladi ljudi iz Srbije preneti svoja iskustva o borbi za inkluzivno društvo u Srbiji. U pitanju je 35. po redu beogradski "IGNITE" - događaj koji širi dobre ideje. U prevodu na srpski jezik "ignite" znači zapaliti, a prezenteri dobijaju mikrofon na tačno pet minuta i zadatak da „zapale" publiku za ideju.

To su brze, kratke i dinamične prezentacije koje traju pet minuta, svaka prezentacija ima 20 slajdova, slajdovi se automatski smenjuju na svakih 15 sekundi i prezenter nema kontrolu nad menjanjem slajdova.

Danas i Međunarodni dan nestale dece. Tim povodom organizacija ASTRA sprovešće uličnu akciju za decu i odrasle, na Trgu republike, u periodu od 13 do 14 sati. Cilj ove akcije je infromisanje građana o postojanju i ulozi broja 116 000 u našoj zemlji, kao i o načinima prevencije različitih vrsta nestanaka dece. Više o ovoj temi pričaće nam Katarina Ivanović iz Astre, a ovo će biti i tema našeg kontakt-programa sa slušaocima.

Klinički centar i Medicinski fakultet u Nišu potpisali su ugovor o saradnji sa Opštom bolnicom u Novom Pazaru po kojem ova bolnica postaje nastavna baza niškog fakulteta, a stručnjaci iz niškog Kliničkog centra pružaće usluge pacijentima u Novom Pazaru. Sa čelnicima ove tri ustanove razgovarao je naš dopisnik iz Niša Ozren Rašić.

Danas je premijera novog Diznijevog filma "Alisa iza ogledala", a počinje i prvi Međunarodni festival komedije "Komedi fest". Ova i druga kulturna dešavanja najaviće naše kolege iz redakcije za kulturu.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво