Novosti dana

Mandatar nove Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će iduće sedmice svima uputiti poziv za razgovor o budućnosti Srbije, ali da to ne znači da će svi oni biti deo nove Vlade Srbije. Vučić je rekao da još ne zna imena ministara i da naprednjaci nisu doneli odluku da li će praviti koalicije. Naveo je da će insistirati na timu koji u potpunosti može da se posveti Srbiji i rešavanju problema u zemlji, i koji neće praviti nikakve kalkulacije, ni političke ni partijske. Dodao je da će promeniti način rada Vlade i da će po sedam dana provoditi u nekom od gradova Srbije, kako bi bio bliže građanima.

Nakon dvomesečne blokade otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, Hrvatska je izgleda ublažila stav. Šef diplomatije Miro Kovač sinoć je u Briselu poručio da je oprezan, ali da je otvaranje moguće do kraja juna, kao i da zvanični Zagreb radi na pronalaženju rešenja. Istražujemo - šta je dovelo do promene pozicije Hrvatske?

Narodna banka Srbije povećala je projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije u 2016. godini sa 1,8 odsto na 2,3 do 2,5 odsto, saopštila je guverner Jorgovanka Tabaković. Očekuje da se rast u sve većoj meri zasniva na investicijama u izvozno orijentisane sektore, što, kaže, garantuje njegovu održivost.

Zaposleni u Resavici od danas do 6. juna mogu da izaberu jednu od tri opcije socijalnog programa koji je Vlada ponudila za dobrovoljni odlazak. Rudnici podzemne eksploatacije "Resavica" spadaju u zaštićena preduzeća, koja će Vlada pomagati do kraja godine, za šta je u budžetu obezbedila 4,4 milijarde dinara. Socijalni program je deo reformi za oporavak "Resavice", čiji dugovi premašuju 11 milijardi dinara.

Radio-televizija Srbije, zajedno sa "Blic fondacijom" i uz podršku Ministarstva zdravlja, večeras od 21.05 organizuje još jedan humanitarni program - "Teleton". Cilj je da se podrži akcija Blicove fondacije "Srce za decu" i da se svih 56 porodilišta u Srbiji opremi neophodnim aparatima za pregled sluha novorođenčadi. Tokom dvosatnog TV programa, na telefonske pozive gledalaca odgovaraće javne ličnosti. Svaki poziv i SMS poruka predstavljaju direktnu donaciju.

Urednik i voditelj: Jelana Vidić

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи