Sportski spomenar

Gost 265. emisije biće fudbaler Ilija Katić. Sa nepunih 18 godina, bio je najbolji golgeter republičke lige Bosne i Hercegovine. Ubrzo je prešao u “Osijek”, a vrhunac karijere na domaćoj sceni ostvario je tokom pet sezona u “Partizanu”. Kao reprezentativac Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Izmiru 1971. Sa švajcarskim “Cirihom” je po tri puta trijumfovao u prvenstvu i kupu i bio najbolji strelac lige. Posle uspešne sezone u španskom “Burgosu” postao je igrač-trener švajcarskog “Šo de Fona” i ponovo osvojio triplu krunu. Bio je trener u “Nojšatelu” i Lihtenštajnu.

U emisiji će između ostalog govoriti : kako je umesto u "Crvenu zvezdu" prešao u "Partizan", o golu "makazicama" na "večitom derbiju", zbog čega su mu u Švajcarskoj i Španiji dali nadimak "zlatna glava", kako je uspevao uspešno da igra na više mesta u timu, ili bude najbolji na terenu i po najtežim vremenskim prilikama, zbog čega je kažnjen posle utkamice na kojoj je postigao 10 golova i kako je pre utakmice sa Hajdukom u Splitu uspeo da uhvati zeca kojeg su navijači pustili na teren.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се