Vreme sporta i razonode

Dušica Topić, reprezentativka Srbije u hodanju, jedna je od sportistkinja koje su se približile olimpijskoj normi i, posle Svetskog kupa u Rimu i prvenstva Balkana u Grčkoj, nestrpljivo iščekuje put u Litvaniju, gde bi mogla da vizira put u Brazil. O tome će nam pričati danas, u novom izdanju porodičnog magazina Radio Beograda 1.

Sutra uveče u `Mikseru` je promotivno predavanje kondicionog trenera Dejana Ilića, na temu `Funkcionalni trening, iskustva i dileme`. Pratimo, tokom emisije, dešavanja na poslednjem ovogodišnjem Masters turniru na šljaci u Rimu, čućemo novo izdanje predolimpijske hronike `Na putu za Rio`, dok nam je u rubrici `Legende` gost nekadašnji fudbaler, sada trener Boško Đurovski.

Sinoć je predstavljena knjiga eseja i kolumni Marka Tomaša, stvaraoca iz Mostara. Klub ljubitelja igračaka organizuje novu, 49. po redu berzu. Ekipa pozorišne predstave `Voz`, Zvezdara teatra, vratila se iz Hrvatske - posle kraćeg boravka na matičnoj sceni, putuje za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. O uspešnom koncertu u dvorani `Vatroslav Lisinski` u Zagrebu govori vođa grupe Legende Zoran Dašić.

Sa nama u studiju je Ana Vrbaški, koja govori o projektu Poetskog teatra pod nazivom `Ja biti, ja ne znati mađarski`, kao i o radionici `Telo kao instrument`. Dobri čovek Milorad Jurković iz Beočina, poznatiji kao Majstor Mile, poklonio je 500. hranilicu za bebe, u okviru velike humanitarne akcije kojoj se posvetio svim srcem. Grupa Sanja D Rio bend u utorak predstavlja album `Novo jutro`, isto je juče učinio i VIS Limunada sa svojim diskografskim prvencem. Najavljujemo `Nort siti džez bluz festival` u Kosovskoj Mitrovici, potom džez festival u Valjevu, završno veče `Eurosonga`, 5. rođendan džez kvarteta Milana Petrovića, `Ring ring festival`, predstavljamo i novi bend, sastavljen od iskusnih muzičara - `Rok lavirint`.

Glumica Branka Pujić biće sa nama u studiju - posle brojnih gostovanja po zemlji i svetu, predstava `Čikaške perverzije` doživeće izvođenje 25. maja u Centru `Sava`.

Nećemo, dabome, preskočiti nacionalnu muzejsku manifestaciju `Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10`. `Omaž Milošu Crnjanskom` naziv je izložbe Dragana Stojkova u Kući kralja Petra prvog. U KC Grad biće otvorena izložba slika Andrijane Danilović, pod nazivom `Ogledi o neposlušnosti`.

Dolaze nam i Žika i Dragi Jelić, doajeni naše rokenrol scene, posle sjajne promocije novog albuma, održane prekjuče u Ateljeu 212.

Tokom emisije, telefonom uspostavljamo vezu sa slikarkom Anom Kapor, povodom njene nove izložbe u Rimu. Iz Kragujevca ove subote nekoliko interesantnih događaja- u toku je međunarodni lutkarski festival Zlatna iskra, počinje sezona 3x3 košarke, igra se humanitarni meč košarkaša Radničkog i ekipe Ol stars gimnazijalci, prihod je namenjen teško obolelom profesoru Tomislavu Tomaševiću.

Tokom emisije čućemo još niz aktuelnosti iz sveta sporta, kao i javnog, kulturnog i umetničkog života. Pripremili smo i nagrade za redovne slušaoce emisije, u vidu ulaznica za kulturna dešavanja, u saradnji sa Domom omladine Beograda, Ustanovom kulture Palilula i  Akademijom 28. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva i akademika gastronomije Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво