Novosti dana

Republička izborna komisija saopštila je konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, pa je počeo da teče rok za formiranje novog saziva Skupštine Srbije. Mandate novim poslanicima, RIK mora da dodeli u roku od 10 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora. Rok za konstituisanje republičkog parlamenta je 30 dana od proglašenja konačnih rezultata.U parlament je ušlo ukupno 12 izbornih lista.

Politička stabilnost je najvažnija za ekonomski rast i Srbija će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu, istakao je premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa predstavnicima Američkog investicionog fonda. Razgovaralo se i o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom, novim investicijama, kao i o pronalaženju modela za rešenje nenaplativih kredita banaka u Srbiji. Na tome već rade zajedničke radne grupe Ministarstva finansija, Narodne banke i Američkog investicionog fonda.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će Srbija zatražiti od Brisela da vizna liberalizacija važi za sve građane u pokrajini, bez obzira na to koja dokumenta poseduju. Komentarišući izjavu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, koja je juče u Prištini rekla da Zajednica srpskih opština neće biti paralelna struktura vlasti i da ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet Kosova, Đurić je, za našu televiziju rekao da je za Srbiju neprihvatljivo jednostrano menjanje sporazuma Beograda i Prištine.

Zaposleni u javnim službama u Grčkoj započeli su trodnevni generalni štrajk zbog novih mera štednje koje najavljuje vlada. Ne radi ni brodski prevoz, a štrajku su se priključili lekari, zubari i novinari.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru. Prema narodnim običajima, Đurđevdan je praznik koji se odnosi na zdravlje ukućana, udaju i ženidbu mladih, plodnost stoke i dobre useve.

Urednik i voditelj: Svetlana Živković

Urednik vesti: Nebojša Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво