Doživeti stotu

Današnje izdanje emisije posvetli smo klubovima i dnevnim boravcima penzionera Gerontološkog centra Beograd. Kolika su podrška starijim sugrađanima i zašto su važan deo njihovog života? Odgovor smo potražili od predsednice tih klubova i centara, Nadežde Nikolić.

U zdravstvenom bloku govorićemo o kardio-bolestima. Biće reči o srčanom udaru, o tome kako se prepoznaje i leči i kakav je život moguć posle infarkta. U goste nam dolazi prof. dr Miloje Tomašević iz Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Srbije . 

 

Odškrinućemo vrata najstarijeg pravoslavnog hrama u Novom Sadu - Uspenskoj crkvi, a kroz monografiju Živka Latinovića. 

Predstavićemo i knjigu "Sirena koja se smeši" Mirjane Ognjanović, a u istorijskoj radio-čitanci vratićemo se u vreme srpske kraljice Natalije Obrenović, velike dobrotvorke i tragične vladarke.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Radio Beograd 1, 9:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво