Novosti dana

Svih 15 biračkih mesta, na kojima se glasa na ponovljenim parlamentarnim izborima, otvoreno je na vreme i glasanje za sada protiče bez problema, saopštila je Republička izborna komisija. Glasa se na pet birališta u Nišu, na po dva u Beogradu, Jagodini i Vranju i na po jednom u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Kladovu i u Užicu. Pravo glasa ima 19 631 građanin. Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora očekuju se kasno večeras.

Vladama članica EU Evropska komisija je predložila liberalizaciju viznog režima za turske državljane do kraja juna, prenose agencije. Predloženo je i da se građanima sa Kosova uvede režim bez viza za boravak do najviše tri meseca u šengenskoj zoni EU. Kako je saopštila Evropska komisija u Briselu, ovaj predlog je upućen zajedno sa povoljnom ocenom Komisije da je Kosovo ispunilo sve zahteve predviđene "putnom mapom" za režim vizne liberalizacije.

Veliki požar buknuo je u kanadskoj pokrajini Alberti. Iz industrijskog grada Fort Mek Mareja evakuisano je celokupno stanovništvo - oko 100 hiljada ljudi. Požar je uništio mnoge kuće, a pepeo je prekrio ulice grada. Najmanje dve četvrti su potpuno izgorele. Zbog masovne evakuacije stvorena je velika gužva na glavnom autoputu, koji je trenutno jedini izlaz iz grada. Uzrok požara su visoke temperature i jak vetar. Vatrogasci ulažu velike napore u borbi protiv vatrene stihije. Zasad nema informacija o povređenima.

Poznata jugoslovenska pevačica i kantautorka Jadranka Stojaković, preminula je sinoć u 66-oj godini, u Domu za stare u Banjaluci, prenela je Radio-televizija Republike Srpske. Muzičku karijeru je počela u Sarajevu. Jadranka Stojaković bila je poznata u celoj bivšoj SFRJ, a pesme koje su obeležile njenu karijeru svakako su "Sve smo mogli mi", "Što te nema" i "Ima neka tajna veza". Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи