Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Danas je Svetski dan slobode medija. O situaciji u kojoj se nalaze mediji i novinari kako kod nas tako i u svetu ovoga jutra razgovaramo sa Đorđem Vlajićem, doskorašnjim glavnim i odgovornim urednikom našeg radija i dugogodišnjim dopisnikom BBC servisa iz Beograda.

Na svetski dan astme o simpromima, dijagnostici i terapiji ove bolesti Marina Stojadinović razgovara sa dr Aleksandrom Dudvarski Ilić, načelnicom Odeljenja intenzivne nege na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije.

S obzirom na najavljene velike količine padavina, od Hidrologa Dejana Vladikovića čućemo kakvi su vodostaji na našim rekama.

Naša Bojana Karavidić ovoga jutra razgovara sa prezviterom Željkom Latinovićem, autorom monografije o Uspenskoj crkvi u Novom Sadu, agrađenoj pre 250 godina u kojoj je sačuvana arhiva koja govori o viševekovnom kontinuitetu života Srba ovde.

Jutros  govorimo  i o lepom   uspehu   mladih   pijanista   iz   Niša   na   13.  Internacionalnom pijanističkom   takmičenju   „Nikolaj   Rubinštajn"   održanom   u Parizu. Javlja Ozren Rašić.

Vikimedija je raspisala konkurs Viki voli Srbiju. Biraće se najlepše fotografije prirodnih dobara naše zemlje. Konkurs traje do 31. maja, a o uslovima prijavljivanja ali i o samoj vikimediji i Vikipediji više če nam reći naša gošća Ivana Guslarević iz ove organizacije.

I ovog utorka Snežana Pantović nas u rubrici Na putu za Rio, priprema za ovogodišnje Letnje olimpijske igre.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво