Talasanje

I ovaj praznični dan obogatićemo zanimljivi temama iz sveta kulture, javnog i umetničkog života. Beležimo zanimljivosti i aktuelnosti iz galerija, muzeja, pozorišta, sa muzičkih scena širom Srbije.

U gostima nam je danas i vrsni gitarista Vladan Paja Vučković, rodom iz Bora, vlasnik i autor većeg broja izuzetnih diskova različitih muzičkih kategorija. Poslednji od njih, pod nazivom `Boemske rapsodije`, baš je izazvao pažnju javnosti i nametnuo se kao lep muzički priručnik za one koji bi da upoznaju srpsku tradiciju, uz moderne aranžmane i produkciju. Govoriće nam Vučković o reakcijama stranih ambasadora na njegove obrade hitova narodne muzike, kojima se često ne znaju ni autori, zatim o dugogodišnjoj saradnji sa Zdravkom Čolićem,u čijem bendu muzicira već jedanaest godina, kao i o radu na novom albumu.

Pridružiće nam se i Srboljub Aleksić, nedavno postavljeni direktor beogradskog Zoo vrta. Diplomirani ekonomista, sa svoje 32 godine svakako jedan od najmlađih direktora oaza za životinje u Evropi, pričaće nam o svojim iskustvima na Kalemegdanu, gde je, pre ove funkcije, već radio punih pet godina. Svakog proleća i Vrt dobre nade dobija novo ruho, osveženja ima i ove godine, biće i novih životinja, prinova, ali svakako i mnogo novih posetilaca.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво